Biscoff-kakku

Tässä on herkullinen ja mehevä Biscoff-kakku, joka ansaitsee täydet kymmenen pistettä.

Ole hyvä ja vähennä määrää 50 %, jos haluat tehdä sen standardikoossa.

BISCOFF-KAKKUPOHJA
6 kananmunaa
4 dl huoneenlämpöistä maitoa 
4 dl rypsiöljyä
8 dl vehnäjauhoja
6 dl sokeria
400 g Biscoff-levitettä
2 rkl leivinjauhetta
2 rkl vaniljasokeria

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  2. Voitele kaksi 15 cm tai 18 cm halkaisijaltaan kakkuvuokaa, aseta leivinpaperi pohjalle ja reunoille.
  3. Sekoita kananmunat ja rypsiöljy yhteen.
  4. Lämmitä Biscoff-levitettä hetken aikaa, kunnes se muuttuu juoksevaksi.
  5. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa yhteen.
  6. Lisää vuorotellen kuivat aineet, maito ja Biscoff-levite kananmuna-rypsiöljyseokseen ja sekoita varovasti.
  7. Kaada taikina kakkuvuokiin ja paista uunin alatasolla noin 35-40 minuuttia.
  8. Anna pohjien jäähtyä hetki ja siirrä ne sitten ritilälle ja kääri kelmuun.

VALKOSUKLAAKREEMI
900 g voita
10 dl tomusokeria
400 g valkosuklaata
2 rkl vaniljapastaa tai vaniljasokeria
500 g mascarponea

  1. Sulata valkosuklaa.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita joukkoon jäähtynyt valkosuklaa vatkaten.
  4. Lisää mascarpone pienissä erissä samalla vatkaten, myös tomusokeri ja vaniljasokeri.
  5. Vatkaa lopuksi kreemi silkkisen sileäksi ja kuohkeaksi.

VANILJAMOUSSE
500 g mascarponea
3 dl vispikermaa
1,5 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria tai vaniljapastaa

  1. Sekoita mascarpone, vispikerma, sokeri ja vaniljasokeri, vatkaa kiinteäksi vaahdoksi.
  2. Siirrä seos jääkaappiin odottamaan.

KAKUN TÄYTTÖ JA KORISTELU
Kakkualusta
Reunakalvo, korkeus 12 cm esim. Confetti (paras ja jämäkkä)
Maitoa
Vaniljasokeria
Teippiä
Kelmua
Pursotuspussi
Tylla 1M
Biscoff-levitettä
Biscoff-keksejä
Kultaista glitterväriä

  1. Siirrä valkosuklaakreemi pursotinpussiin (suositeltavaa on vatkata kreemi vielä ennen sen siirtämistä).
  2. Leikkaa kakkupohjat kahtia, jotta saat 4 kappaletta.
  3. Aseta ensimmäinen kakkupohja alustalle, kiedo sen ympärille reunakalvo ja teippaa se tiukasti.
  4. Kostuta pohjaa maito-vaniljasokeriseoksella, esimerkiksi siveltimen avulla.
  5. Levitä valkosuklaakreemiä kakkupohjan reunoille ympyrän muotoisesti.
  6. Levitä keskelle vaniljamousse.
  7. Lisää vaniljamoussen päälle Biscoff-levitettä ja keksimurua.
  8. Toista edelliset vaiheet kohdista 19-22 kolmeen väliin.
  9. Kostuta myös kakun päällinen ja peitä kelmuun, siirrä kakku jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi.

KREEMAUS

  1. Vatkaa jäljellä oleva kreemi kuohkeaksi ennen kreemauksen aloittamista, levitä kerros kreemiä palettiveitsellä ja tasoita pinnat muovisella lastalla, laita takaisin jääkaappiin.
  2. Toista edellä mainittu prosessi vielä muutamaan otteeseen ja tasoita kakun pinta. Laita jääkaappiin kylmenemään.

BISCOFF-VALUMAT
200 g Biscoff-levitettä

  1. Lämmitä levitettä hieman, kunnes se muuttuu juoksevaksi, ja levitä sitä pullon tai lusikan avulla kakun reunoille valumiksi.

KORISTELU

  1. Vatkaa jäljellä olevaa valkosuklaakreemiä, kunnes se on kuohkeaa, siirrä kreemi pursotinpussiin, jossa on Wilton 1M -tylla.
  2. Pursota kreemiä kakun päälle ja asettele väleihin Biscoff-lotuskeksejä.
  3. Koristele esimerkiksi koristerakeilla, keksimurulla ja kultaisella glittervärillä.