Ole hyvä ja vähennä määrää 50 %, jos haluat tehdä sen standardikoossa.
BROWNIEPOHJA
120 g voita
4 dl sokeria
4 kananmunaa
4 rkl rypsiöljyä
4 rkl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
- Sulata voi ja lisää joukkoon kasviöljy.
- Lisää sokeri ja kananmunat yksi kerrallaan sekoittaen.
- Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne vähitellen taikinaan sekoittaen.
- Lisää viimeiseksi maito ja sekoita kunnes seos on sileää.
- Kaada seos voideltuun 20 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan.
- Paista browniepohjaa 175 asteessa noin 25-30 minuuttia, anna sen jäähtyä.
NUTELLA & DOMINO
200 g nutellaa
12-14 kpl dominokeksejä
- Levitä browniepohjalle nutellaa ja ripottele päälle murskattuja dominokeksejä.
MANSIKKAMOUSSE
500 g mascarponea
600 g tuoreita mansikoita
2 dl vispikermaa
2 dl flora vanilla
2 rkl vaniljasokeria
2 dl tomusokeria
8 liivatetta
- Soseuta tuoreet mansikat ja siivilöi siemenet pois.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen.
- Vatkaa kulhossa vispikermaa ja flora vanilla yhteen kuohkeaksi vaahdoksi.
- Yhdistä toisessa kulhossa mascarpone, tomusokeri, vaniljasokeri sekä siivilöity mansikkasose, vatkaa seos sileäksi.
- Kuumenna pieni määrä vettä ja lisää liivatelehdet, anna seoksen jäähtyä hetki.
- Yhdistä liivateseos mansikkatäytteeseen hyvin sekoittaen, lisää sen jälkeen vispikermaa ja flora vanilla varovasti käännellen.
- Aseta browniepohjan ympärille säädettävä rengasvuoka, joka on suihkutettu vuokaspraylla.
- Kaada mansikkamousse dominokekseille ja anna kakun olla jääkaapissa tunnin ajan ennen nutellamoussen lisäämistä.
NUTELLAMOUSSE
500 g mascarponea
200 g maitosuklaata
200 g nutellaa
2 dl flora vanilla
2 dl tomusokeria
2 dl vispikermaa
6 liivatetta
- Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen.
- Vatkaa kulhossa flora vanilla ja vispikermaa kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita toisessa kulhossa huoneenlämpöinen mascarpone ja lisää siihen jäähtynyt suklaa, nutella ja tomusokeri.
- Kuumenna hieman vettä ja lisää puristetut liivatelehdet sekaan, anna jäähtyä hetken.
- Sekoita liivateseos suklaan ja nutellan joukkoon.
- Lisää vispikerma ja flora vanilla varoen sekoittaen.
- Kaada nutellamousse mansikkakerroksen päälle ja siirrä kakku jääkaappiin kylmään vähintään neljäksi tunniksi.
- Koristele kakku toiveidesi mukaan.