Vaniljaiset kuppikakut suolakaramellikuorrutteella.
VANILJAKUPPIKAKUT
24 kpl isoa tai 48 kpl mini
2dl rypsiöljyä tai 200 g voita
3 dl piimää
4 kananmunaa
7 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
2 tl Vaniljapastaa
- Sekoita yhteen rypsiöljy, kananmunat, piimä ja sokeri.
- Yhdistä toisessa astiassa kuivat ainekset.
- Sekoita kuivat ainekset varovasti rypsiöljyseokseen.
- Täytä kuppikakkuvuoat taikinalla käyttäen pursotinpussia.
- Kypsennä 175 asteessa uunin keskitasolla noin 18-20 minuuttia. Anna jäähtyä.
SALTED CARAMEL -KASTIKE
100 g voita
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
1 dl kondensoitua maitoa
ripaus suolaa
- Lisää padassa kuohukerma, fariinisokeri, voi ja suola.
- Kiehauta seos noin 5 minuuttia, poista sitten liedeltä.
- Sekoita joukkoon kondensoitu maito.
- Siirrä kinuskikastike jäähtymään.
SALTED CARAMEL -KUORRUTE
500 g voita
6 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 vispikermaa
1 & 1/3 osaa kylmää suolakinuskia
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaahdoksi noin 5 minuuttia.
- Lisää vatkauksen aikana osaa jäähtyneestä suolakinuskista.
- Lisää tomusokeri, vaniljasokeri, vaniljauute ja vispikerma, ja vatkaa seos kuohkeaksi kreemiksi.
- Kuorruta kuppikakut pursotuspussilla ja tyllalla.
- Viimeistele kuppikakut suolakinuskikuvioilla, koristerakeilla ja fariinisokerilla.