Ole hyvä ja vähennä määrää 50 %, jos haluat tehdä sen standardikoossa.
BROWNIEPOHJA
60 g voita
2 rkl rypsiöljyä
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 rkl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
- Sulata voi ja sekoita joukkoon rypsiöljy.
- Lisää sokeri ja kananmunat yksitellen sekoittaen.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne vähitellen sekoittaen.
- Sekoita lopuksi joukkoon maito ja vatkaa tasaiseksi.
- Kaada seos voideltuun halkaisijaltaan 18 cm vuokaan.
- Kypsennä browniepohjaa 200 asteessa noin 20 minuuttia, anna jäähtyä.
SUKLAAKASTIKE + FAZERINA GRANOLA
2 dl vispikermaa
1 dl siirappia (tumma)
4 rkl sokeria
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl Fazerina granolaa
- Kiehauta vispikerma, siirappi, sokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri kattilassa noin 10 minuutin ajan, anna jäähtyä.
- Aseta browniepohja kakkualustalle, kiinnitä säädettävä rengasvuoka pohjan ympärille ja suihkuta ensin vuokasprayta vuoan reunoille.
- Levitä puolet tai koko suklaakastike pohjan päälle (jos haluat erittäin suklaisen), ripottele päälle 1 dl Fazerinan uutta granolaa ja siirrä kylmään.
APPELSIINITÄYTE
200 g appelsiinituorejuustoa
3 dl vispikermaa
2 dl Brazil appelsiinimehua
2 rkl sokeria
4 liivatetta
- Liota liivatteet kylmässä vedessä.
- Sekoita tuorejuusto, appelsiinimehu ja sokeri.
- Vatkaa toisessa kulhossa vispikerma.
- Lämmitä pieni määrä appelsiinimehua ja lisää liivatteet, anna seoksen jäähtyä hetki. Sekoita liivateseos appelsiiniseoksen joukkoon ja kääntele mukaan vispikerma.
- Kaada appelsiinitäyte suklaakastikkeen ja granolan päälle ja laita kylmään.
- Kun appelsiinitäyte on hyytynyt, irrota rengasvuoka varovasti ja pese vuoka. Suihkuta uudelleen vuokraspray ja säädä vuoka halkaisijaltaan 20 cm pohjan ympärille niin, että reunoille jää noin 2 cm tilaa.
FAZERINATÄYTE
400 g Fazerina suklaata
500 g mascarponea
8 dl vispikermaa
4 rkl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
1 dl tummaa kaakaojauhetta
8 liivatetta
- Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä.
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä.
- Peitä mascarpone, lisää sekaan jäähtynyt suklaa, tomusokeri, vaniljasokeri ja kaakaojauhe.
- Vatkaa toisessa astiassa vispikerma.
- Lämmitä pieni määrä vettä, liuota liivatelehdet siihen ja kaada liivateseos suklaaseokseen.
- Lisää vispikermaa käännellen sekaan.
- Kaada seos appelsiinitäytteen päälle, tasoita pinta ja nosta kylmään.
- Koristele kakku käyttäen Fazerina-keksejä, suklaata, koristerakeita ja granolaa.