MACARONIT 24 kpl
200 g tomusokeria
110 g kananmunan valkuaista
100 g mantelijauhetta
4 rkl sokeria
pastaväriä (wiltonin valkoista väriä)
- Yhdistele keskenään mantelijauho sekä tomusokeri, siivilöi kolmesti. Vatkaa valkuaiset kunnes ne alkavat muodostaa vaahtoa ja lisää sokeri vähitellen.
- Vatkaa kunnes seos on paksua, napakkaa ja kiiltävää. Sekoita mantelijauheseosta pienissä osissa nuolijalla valkuaisvaahtoon, lisää tässä vaiheessa myös pastaväriä toivomasi määrä sekä tarvittaessa Wiltonin valkoista väriä, jos haluat pastellisia vaaleita sävyjä.
- Testaa seoksen koostumus valuttamalla sitä kulhosta, pinnan tulisi tasoittua. Sekoita tarpeen mukaan varoen lisää.
- Siirrä taikina isolla pyöreällä tyllalla varustettuun pursotinpussiin. Pursota toivomasi kokoisia macaroneja silikonimatolle, joka on uunipellin päällä. Napauta peltiä useita kertoja pöytää vasten ja tarvittaessa puhkaise ilmakuplat tikulla, anna sitten niiden levätä noin tunnin ajan.
- Kuumenna uuni 160 asteeseen (joissain tapauksissa 150 asteeseen riippuen uunista) ja paista macaroneja keskitasolla noin 10 minuuttia. Anna macaronien jäähtyä silikonimatolla ja täytä kuoret.