PULLATAIKINA
24 kpl
150 g voita
3 dl sokeria
5 dl maitoa
2 pss kuivahiivaa
2 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
2 kananmuna
1 tl suolaa
noin 14 dl vehnäjauhoja
- Kuumenna maito.
- Kaada maito yleiskoneen kulhoon.
- Sulata voi niin, että se pehmenee.
- Sekoita maidon sekaan hiiva, sokerit, suola, kardemumma ja muna.
- Alusta jauhot hiljalleen sekä pehmeä voi taikinaan, vaivaa noin 10 minuuttia.
- Anna taikinan nousta lämpimässä kohdassa keittiöpyyhkeen alla noin 40 minuuttia.
- Jaa taikina kahdentoista osaan ja pyöritä ne pallomaisiksi pulliksi.
- Aseta pullat leivinpaperilla vuoratuille uunipelleille kohoamaan pyyhkeen alla noin 15 minuutiksi.
MURUSEOS
100 g voita
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria tai fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
JUUSTOKAKUTÄYTE
400 g vaniljatuorejuustoa
200 g paskaste tai tuoreita mustikoita
- Valmista murutaikina sekoittamalla huoneenlämpöinen voi ja kuivat ainesosat, hiero sormin murumaiseksi.
- Tee lasin avulla kuoppa pullien keskelle ja voitele pullan reunat munalla.
- Täytä pullat vaniljatuorejuustolla noin ruokalusikallisen verran ja lisää mustikoita.
- Ripottele muruseosta pullien päälle, jätä osa muruseoksesta leivonnaisten päälle uunista otettaessa.
- Paista pullia 200 asteessa noin 15-18 minuuttia.
- Tarjoile lämpiminä uunista otettuina!