Ole hyvä ja vähennä määrää 50 %, jos haluat tehdä sen standardikoossa.
PIPARKAKKUPOHJA
2 kananmuna
2 dl piimää
2 dl sokeria
1 dl rypsiöljyä
4 tl piparkakkumaustetta
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasooda
- Aseta uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Sprayaa vuokasprayta ∅ 20 cm kakkuvuokaan, aseta leivinpaperista leikattu ympyrä kakkuvuoan pohjalle.
- Sekoita kaikki ainesosat yhteen ja sekoita huolellisesti.
- Kaada seos kakkuvuokaan ja kypsennä uunin alatasolla 20 minuuttia.
- Anna hetki viilentyä ja kumoa sitten kakkupohja.
KINUSKIKASTIKE
3 dl fariinisokeria
3 dl kuohukermaa
2 dl kondensoitua maitoa
- Lisää pataan kuohukerma ja fariinisokeri.
- Kiehauta seosta noin 5-10 minuuttia ja ota pois liedeltä.
- Lisää sekaan kondensoitua maitoa ja sekoita.
- Anna kastikkeen viilentyä ennen kuin täytät kakun.
VALKOSUKLAATÄYTE
500 g mascarponea
300 g valkosuklaata
4 dl flora vanillaa
4 dl vispikermaa
2 dl tomusokeria
2 dl kondensoitua maitoa
2 rkl vaniljasokeria tai vaniljapastaa
1 dl sokeria
10 liivatetta
- Sulata valkosuklaa ja anna sen viilentyä.
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä.
- Sekoita flora vanilla ja vispikerma, vatkaa kevyeksi vaahdoksi.
- Pehmennä toisessa kulhossa huoneenlämpöinen mascarpone, lisää siihen jäähtynyt valkosuklaa ja kondensoitu maito, tomusokeri, sokeri ja vaniljasokeri, sekoita huolella.
- Lämmitä hieman vettä ja liuota siihen puristetut liivatelehdet.
- Sekoita liivateseos valkosuklaatäytteeseen.
- Lisää pienissä osissa vispikermaseosta ja sekoita tasaiseksi.
VALMISTUSOHJE
Kinuskikastike
Valmista puolukkahilloa
Piparkakkupohja
Valkosuklaatäyte
Piparkakkumurua
- Aseta kakkupohja tarjoilulautaselle.
- Levitä lusikalla kerros kinuskikastiketta kakkupohjan päälle (säästä loppuosa kakun päälle) sekä puolukkahilloketta ja piparkakkumuruja.
- Aseta reunavuoka kakkupohjan ympärille niin, että kakun ja vuoan väliin jää tilaa, halkaisijaltaan noin 24-25 cm. (suihkuta vuokasprayta vuoan reunoille).
- Kaada valkosuklaatäyte kakkupohjan päälle niin, että se valuu myös reunoille.
- Siirrä kakku jääkaappiin jähmettymään yli 4 tunniksi.
KORISTELU
Fazerin pieniä piparkakkuja
Piparkakkudominoita
Lumihiutaleita (tehty sokerimassasta)
Kinuskikastiketta
Vaahtokarkkeja
Koristerakeita
Diamond dust -kimalle tomusokeria
- Poista varovasti reunavuoka kakun ympäriltä.
- Lisää keskelle kinuskikastiketta niin, ettei se valu reunoille.
- Koristele kakku piparkakuilla, vaahtokarkeilla yms.
- Ripottele lopuksi päälle kimaltavaa tomusokeria, joka ei sula kakun pinnalta pois.