Appelsiini-Suklaakakku

Tumma suklaakakun pohja, tummaa suklaavaahtoa, appelsiinimoussea ja appelsiinikrokanttia ganachea sekä murskaa.

Ole hyvä ja vähennä määrää 50 %, jos haluat tehdä sen standardikoossa.

SUKLAAKAKKUPOHJA
8 kananmunaa
5 dl kuumaa kahvia
5 dl rypsiöljyä
4 dl fariinisokeria
4 dl sokeria
10 dl vehnäjauhoja
3 rkl leivinjauhetta
2,5 dl tummaa kaakaojauhetta
3 rkl vaniljasokeria

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  2. Voitele kaksi 20 cm halkaisijaltaan olevaa kakkuvuokaa ja aseta leivinpaperit pohjalle ja reunoille.
  3. Sekoita keskenään kananmunat ja rypsiöljy.
  4. Sekoita kuivat ainekset keskenään toisessa astiassa.
  5. Lisää kuivat aineet vuorotellen nesteiden kanssa kananmuna-rypsiöljyseokseen ja sekoita varovasti käännellen.
  6. Kaada seos kakkuvuokiin ja paista uunin alatasolla noin 35-40 minuuttia.
  7. Anna pohjien jäähtyä hieman, siirrä ne sitten ritilälle ja kääri ne kelmuun.

TUMMA SUKLAAKREEMI
400 g tummaa suklaata
900 g voita
8 dl tomusokeria
2 rkl vaniljasokeria
2,5 dl kaakaojauhetta
500 g mascarponea

  1. Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi vaahdoksi (n. 5 min).
  3. Sekoita jäähtynyt suklaa voin sekaan vatkaten.
  4. Lisää huoneenlämpöinen mascarpone pienissä erissä samalla sekoittaen.
  5. Lisää tomusokeri, vaniljasokeri ja kaakaojauhe pienissä erissä sekoittaen jatkuvasti.
  6. Vatkaa seos silkkisen sileäksi ja kuohkeaksi.

APPELSIINIKROKANTTI GANACHE
200 g appelsiinikrokantti suklaata
1 dl kuohukermaa

  1. Kuumenna kerma kattilassa ja sulata suklaa sekaan, anna seoksen jäähtyä.

APPELSIINIMOUSSE
400 g appelsiinituorejuustoa
500 g mascarponea
3 dl vispikermaa
3 tl vaniljasokeria
2 dl appelsiinimehua
2 dl sokeria

  1. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja vatkaa kiinteäksi vaahdoksi, laita seos jääkaappiin.

APPELSIINIKROKANTTIROUHE
200 g appelsiinikrokantti suklaata

  1. Pilko appelsiinikrokantti pieneksi rouheeksi.

KAKUN TÄYTTÖ
Kakkualusta
Reunakalvo, korkeus 12 cm esim. Confetti (paras ja jämäkkä)
Maitoa
Teippiä
Vaniljasokeria
Tylla
Kelmua
Pursotuspussi
Jaffakeksejä
Koristerakeita
Macaronit
Fariinisokeria
Kuivatut appelsiinit
Kultaista glitterväriä

  1. Laita suklaavaahto pursotinpussiin, (vaahdon kannattaa vatkata vielä juuri ennen pursottamista).
  2. Leikkaa kakkupohjat kahtia, jotta saat yhteensä 4 kappaletta.
  3. Aseta yksi kakkupohja alustalle, kiedo sen ympärille reunakalvo ja kiinnitä se teipillä.
  4. Kostuta pohjaa maito-vaniljasokeriseoksella esimerkiksi siveltimen avulla.
  5. Levitä suklaavaahtoa kakkupohjan reunoille ympyrän muotoisesti useampi kerros.
  6. Levitä keskelle appelsiinikrokantti ganachea.
  7. Lisää kerros appelsiinimoussea ja ripottele päälle appelsiinikrokantti rouhetta.
  8. Toista vaiheet 5-7 kolme kertaa kerroksittain.
  9. Kostuta myös ylin kerros ja peitä se kelmuun, siirrä kakku jääkaappiin kovettumaan.

KREEMAUS

  1. Vatkaa jäljellä olevaa vaahtoa vielä kunnes se on kuohkeaa ennen levittämistä, levitä kerros vaahdosta palettiveitsellä ja tasoita kakun pintaa muovisella lastalla, laita kakku jääkaappiin jähmettymään.
  2. Toista edellinen prosessi muutaman kerran ja tasoita kakun pinta. Laita se jääkaappiin.

KORISTELU

  1. Vatkaa jäljellä olevaa suklaavaahtoa kuohkeaksi, laita se pursotinpussiin, jossa on tylla.
  2. Pursota suklaavaahtoa kakun päälle ja lisää koristeeksi jaffakeksejä, kuivattuja appelsiinilohkoja, koristerakeita, macaroneja ja muita koristeita.