Tässä on herkullinen ja mehevä Biscoff-kakku, joka ansaitsee täydet kymmenen pistettä.
Ole hyvä ja vähennä määrää 50 %, jos haluat tehdä sen standardikoossa.
BISCOFF-KAKKUPOHJA
6 kananmunaa
4 dl huoneenlämpöistä maitoa
4 dl rypsiöljyä
8 dl vehnäjauhoja
6 dl sokeria
400 g Biscoff-levitettä
2 rkl leivinjauhetta
2 rkl vaniljasokeria
- Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Voitele kaksi 15 cm tai 18 cm halkaisijaltaan kakkuvuokaa, aseta leivinpaperi pohjalle ja reunoille.
- Sekoita kananmunat ja rypsiöljy yhteen.
- Lämmitä Biscoff-levitettä hetken aikaa, kunnes se muuttuu juoksevaksi.
- Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa yhteen.
- Lisää vuorotellen kuivat aineet, maito ja Biscoff-levite kananmuna-rypsiöljyseokseen ja sekoita varovasti.
- Kaada taikina kakkuvuokiin ja paista uunin alatasolla noin 35-40 minuuttia.
- Anna pohjien jäähtyä hetki ja siirrä ne sitten ritilälle ja kääri kelmuun.
VALKOSUKLAAKREEMI
900 g voita
10 dl tomusokeria
400 g valkosuklaata
2 rkl vaniljapastaa tai vaniljasokeria
500 g mascarponea
- Sulata valkosuklaa.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi.
- Sekoita joukkoon jäähtynyt valkosuklaa vatkaten.
- Lisää mascarpone pienissä erissä samalla vatkaten, myös tomusokeri ja vaniljasokeri.
- Vatkaa lopuksi kreemi silkkisen sileäksi ja kuohkeaksi.
VANILJAMOUSSE
500 g mascarponea
3 dl vispikermaa
1,5 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria tai vaniljapastaa
- Sekoita mascarpone, vispikerma, sokeri ja vaniljasokeri, vatkaa kiinteäksi vaahdoksi.
- Siirrä seos jääkaappiin odottamaan.
KAKUN TÄYTTÖ JA KORISTELU
Kakkualusta
Reunakalvo, korkeus 12 cm esim. Confetti (paras ja jämäkkä)
Maitoa
Vaniljasokeria
Teippiä
Kelmua
Pursotuspussi
Tylla 1M
Biscoff-levitettä
Biscoff-keksejä
Kultaista glitterväriä
- Siirrä valkosuklaakreemi pursotinpussiin (suositeltavaa on vatkata kreemi vielä ennen sen siirtämistä).
- Leikkaa kakkupohjat kahtia, jotta saat 4 kappaletta.
- Aseta ensimmäinen kakkupohja alustalle, kiedo sen ympärille reunakalvo ja teippaa se tiukasti.
- Kostuta pohjaa maito-vaniljasokeriseoksella, esimerkiksi siveltimen avulla.
- Levitä valkosuklaakreemiä kakkupohjan reunoille ympyrän muotoisesti.
- Levitä keskelle vaniljamousse.
- Lisää vaniljamoussen päälle Biscoff-levitettä ja keksimurua.
- Toista edelliset vaiheet kohdista 19-22 kolmeen väliin.
- Kostuta myös kakun päällinen ja peitä kelmuun, siirrä kakku jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi.
KREEMAUS
- Vatkaa jäljellä oleva kreemi kuohkeaksi ennen kreemauksen aloittamista, levitä kerros kreemiä palettiveitsellä ja tasoita pinnat muovisella lastalla, laita takaisin jääkaappiin.
- Toista edellä mainittu prosessi vielä muutamaan otteeseen ja tasoita kakun pinta. Laita jääkaappiin kylmenemään.
BISCOFF-VALUMAT
200 g Biscoff-levitettä
- Lämmitä levitettä hieman, kunnes se muuttuu juoksevaksi, ja levitä sitä pullon tai lusikan avulla kakun reunoille valumiksi.
KORISTELU
- Vatkaa jäljellä olevaa valkosuklaakreemiä, kunnes se on kuohkeaa, siirrä kreemi pursotinpussiin, jossa on Wilton 1M -tylla.
- Pursota kreemiä kakun päälle ja asettele väleihin Biscoff-lotuskeksejä.
- Koristele esimerkiksi koristerakeilla, keksimurulla ja kultaisella glittervärillä.