Geishajuustokakku

Tämä herkullinen luomus koostuu tutusta Domino-keksipohjasta, viettelevän tahmeasta suklaakastikkeesta ja suussa mukavan rapeasta riisimurosta. Herkullisen hasselpähkinänougat-täytteen ja silkkisen pehmeän vadelmatäytekerroksen ansiosta nautinto on täydellinen. Koristeina on käytetty vaahtokarkkeja, Geisha-keksejä sekä marenkitikkuja.

Ole hyvä ja vähennä määrää 50 %, jos haluat tehdä sen standardikoossa.

POHJA
400g dominokeksejä
160g voita

  1. Sulata voi ja murskaa keksit; sekoita ne keskenään.
  2. Suihkuta vuokaspraytä 18 cm halkaisijaltaan olevaan rengasvuokaan ja aseta rengasvuoka alustalle.
  3. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille, ja laita vuoka kylmään.

SUKLAAKASTIKE
2 dl vispikermaa
4 rkl sokeria
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 dl siirappia (tummaa)
2 tl vaniljasokeria

  1. Laita kaikki aineet kattilaan ja keitä seosta noin 10 minuuttia keskilämmöllä, kunnes seos paksuuntuu.
  2. Siirrä seos jääkaappiin viilenemään hetkeksi.

RIISIMUROKERROS
2 dl riisimuroja
60 g voita
120 g geishasuklaata

  1. Sulata suklaa ja voi, ja sekoita riisimurot niihin. Lisää suklaakastike ja riisimurokerros dominopohjan päälle, ja laita hetkeksi kylmään.

GEISHATÄYTE
300 g geishasuklaata
250 g mascarponea
2 dl vispikermaa
2 dl flora vanilla
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta

  1. Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä.
  2. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
  3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
  4. Yhdistä toisessa kulhossa mascarpone, geishasuklaa, kaakaojauhe ja vaniljasokeri.
  5. Lämmitä tilkka vettä, purista liivatteet siihen, ja anna seoksen hieman jäähtyä.
  6. Lisää liivateseos mascarpone-geishasuklaaseokseen hyvin sekoittaen.
  7. Lisää vaahto seokseen käännellen ja kaada geishatäyte riisimurokerroksen päälle; laita kylmään.

VADELMATÄYTE
400 g pakastevadelmaa
250 g mascarponea
2 dl flora vanillaa
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
6 liivatetta

  1. Keitä vadelmia ja siivilöi siemenet pois; anna seoksen jäähtyä.
  2. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
  3. Vatkaa kerma löydäksi vaahdoksi.
  4. Yhdistä toisessa kulhossa mascarpone, vadelma, sokeri ja vaniljasokeri.
  5. Lämmitä tilkka vettä, purista liivatteet siihen, ja anna seoksen hieman jäähtyä.
  6. Lisää liivateseos mascarpone-vadelmaseokseen hyvin sekoittaen.
  7. Lisää vaahto seokseen käännellen ja kaada täyte geishatäytteen päälle; laita kylmään noin 4 tunniksi.