Kesäinen Biscoff -Mansikkakakku

Ole hyvä ja vähennä määrää 50 %, jos haluat tehdä sen standardikoossa.

Biscoff-kakkupohja
600 g Biscoff-levitettä                                        
12 dl vehnäjauhoja                                              
8 kpl kananmunia
8 dl sokeria                                                       
5 dl rypsiöljyä                                                 
5 dl maitoa                                                      
3 rkl vaniljasokeria                                            
3 rkl leivinjauhetta                                              
ripaus suolaa       

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  2. Suihkuta vuokaspray kahteen ∅ 18 cm kakkuvuokaan.
  3. Leikkaa leivinpaperista suikaleet kakkuvuokien reunoille ja pohjille.
  4. Sekoita kananmunat, rypsiöljy ja sokerit yhteen.
  5. Lämmitä biscoff-tahnaa hetki nestemäiseksi.
  6. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa.
  7. Lisää kuivat aineet vuorotellen huoneenlämpöisen maidon kanssa kananmuna-rypsiöljyseokseen.
  8. Sekoita viimeiseksi biscoff-tahna hyvin joukkoon käännellen.
  9. Kaada seos kakkuvuokiin ja paista uunin alaosassa noin 45 minuuttia.
  10. Kumoa hieman viilentynyt pohja ritilälle ja anna jäähtyä kokonaan.

MANSIKKAHILLOKE
1 kpl sitruunan kuoriraaste + mehu
800 g mansikoita pakaste tai tuoreita
4 dl hillosokeria

  1. Laita mansikat kattilaan.
  2. Raasta sitruunan kuori ja lisää mehu.
  3. Lisää hillosokeri, kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoittaen noin 10 minuuttia.
  4. Poista vaahto pinnalta ja siirrä hillo purkkiin, nosta jääkaappiin hyytymään.

MANTELICRUMBLE
130 g voita                                                           
2 dl mantelijauhetta                                            
2 dl hasselpähkinärouhetta                                 
1 dl fariinisokeria                                            
1 dl kaurahiutaleita                                         
ripaus suolaa   

  1. Aseta uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Valmista crumble-taikina nypimällä kaikki ainekset yhteen.
  3. Levitä taikina ohuelti leivinpaperille keksin muotoon.
  4. Paista keksiä uunissa noin 12 minuuttia, kunnes se on kullanruskea.
  5. Anna jäähtyä ja murenna paloiksi.

VANILJAMOUSSE
700 g mascarponea                                             
3 tl vaniljasokeria
4 dl vispikermaa                                             
1 dl sokeri

  1. Yhdistä mascarpone, sokeri ja vaniljasokeri, sekoita tasaiseksi.
  2. Kaada vispikerma sekaan ja vatkaa kiinteäksi vaahdoksi.
  3. Siirrä seos jääkaappiin.

VALKOSUKLAAKREEMI
900 g voita
500 g mascarponea
400 g valkosuklaata
10 dl tomusokeria
2 rkl vaniljapastaa tai vaniljasokeria

  1. Sulata valkosuklaa.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Lisää sekaan jäähtynyt valkosuklaa vatkaten.
  4. Lisää myös mascarpone pienissä erin samalla vatkaten sekä tomusokeri ja vanilja.
  5. Vatkaa lopuksi kreemi sileäksi ja kuohkeaksi.

KAKUN TÄYTTÖ ja KREEMAUS
Kakkualusta
Reunakalvo, korkeus 12 cm esim. Confetti (paras ja jämäkkä)
Teippiä
Maitoa
Vaniljasokeria
Pursotuspussi
Tylla Heirol, suljettu iso tähtitylla
Kelmua
Biscoff-keksejä
Biscoff-levitettä
Tomuväri metallinhohto, Ginger Glow
Tuoreita mansikoita

  1. Lisää valkosuklaakreemi pursotuspussiin, (suositeltavaa on vatkaus ennen pursotuspussiin lisäämistä).
  2. Leikkaa kakkupohjat kahtia niin, että saat 4 kappaletta.
  3. Aseta ensimmäinen kakkupohja alustalle, kiedo ympärille reunakalvo ja teippaa tiukasti.
  4. Kostuta pohja maito-vaniljasokeriseoksella esimerkiksi siveltimellä.
  5. Pursota valkosuklaakreemiä kakkupohjan reunoille ympyränmuotoisesti useampi kerros.
  6. Levitä keskelle mansikkahilloa, vaniljamoussea ja murentunutta mantelicrumblea.
  7. Toista nämä vaiheet yhteensä kolme kertaa.
  8. Kostuta myös yläpinta, peitä kelmu ja nosta kakku jääkaappiin viilenemään.
  9. Vatkaa jäljellä olevaa kreemiä kunnes se on kuohkeaa ennen pinnan tasoittamista, levitä kreemi palettiveitsellä ja silota kakun pintaa muovilastalla, laita kakku jäähtymään jääkaappiin.
  10. Toista tasoitus muutamaan kertaan.

BISCOFF-VALUMAT JA KORISTELU
200 g Biscoff-levitettä

  1. Lämmitä levitettävää ainetta hieman, jotta se muuttuu juoksevammaksi, lisää se pulloon tai levitä lusikalla valumat kakun kylmiin reunoille.
  2. Vatkaa jäljellä olevaa valkosuklaakreemiä kunnes se on kuohkeaa, täytä pursotuspussi, jossa on tähtisuutin.
  3. Pursota kreemiä kakun päälle ja lisää väliin Biscoff-lotuskeksejä sekä tuoreita mansikoita.
  4. Koristele esimerkiksi koristerakeilla, keksimurulla ja tomuvärillä.