Mansikka-Vanilja -Britajuustokakku

Ole hyvä ja vähennä määrää 50 %, jos haluat tehdä sen standardikoossa.

MANSIKKAHILLO
800 g tuoreita mansikoita
3 dl hillo- ja marmeladisokeria (Dansukker)

  1. Leikkaa mansikat lohkoiksi, lisää kattilaan mansikat sekä hillo- ja marmeladisokeri.
  2. Keitä keskilämmöllä noin 15-20 minuuttia kunnes seos alkaa hyytyä.
  3. Kaada mansikkahillo lasipurkkiin ja siirrä jääkaappiin hyytymään.

BRITAKAKKU
300 g voita
3 dl sokeria
8 keltuaista
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
3 dl maitoa

  1. Erottele kananmunista keltuaiset (valkuaiset tarvitset marenkia varten).
  2. Vatkaa voi ja sokeri, lisää sekaan keltuaiset yksitellen.
  3. Sekoita kuivat aineet sekaan ja sekoita.
  4. Lisää viimeiseksi maito ja sekoita.
  5. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille tasaiseksi kerrokseksi.

MARENKI
8 valkuaista
4 dl sokeria

  1. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa vaahdoksi.
  2. Lisää vatkauksen loppuvaiheessa sokeri pienissä erissä mukaan, vatkaa kunnes muodostuu kova vaahto.
  3. Levitä valkuaisvaahto taikinan päälle.
  4. Paista 175 asteessa uunissa noin 35 minuuttia kunnes pinta on saanut kauniin ruskean sävyn.

VANILJATÄYTE
3 dl vispikermaa
3 dl flora vanillaa
300 g valkosuklaata
500 g mascarponea
2 tl vaniljasokeria
1 dl tomusokeria
8 liivatetta (Dr.Oetker)
2-4 tl Vaniljatahnaa (Taylor&Colledge Vanilla Paste)

  1. Sulata valkosuklaa ja anna sen jäähtyä.
  2. Laita liivatelehdet kylmään veteen.
  3. Vatkaa flora vanilla ja vispikerma kevyeksi vaahdoksi.
  4. Notkista toisessa kulhossa huoneenlämpöinen mascarpone ja sekoita joukkoon jäähtynyt valkosuklaa, vaniljasokeri, tomusokeri ja vaniljatahna.
  5. Lämmitä vähän vettä ja sekoita puristetut liivatelehdet siihen, lisää liivateseos valkosuklaan ja mascarponen sekaan.
  6. Lisää kermaseos pienissä erissä mascarponeen ja sekoita hyvin.

KAKUN TÄYTTÖ + KORISTELU

  1. Ota britakakun pohjasta kaksi kappaletta, halkaisijaltaan noin 18 cm, voit myös valmistaa suuremman kakun, ota silloin toinen kappale kahtena osana.
  2. Aseta yksi britakakun pohja tarjoilualustalle (jos teet suuremman kuin 18 cm kakun, käytä pohjana kaksiosaista palaa).
  3. Levitä britakakun pohjalle mansikkahilloa.
  4. Aseta reunavuoka tai reunakalvo tiiviisti kakkupohjan ympärille (suihkuta reunoille vuokasprayta).
  5. Kaada vaniljatäyte mansikkahillon päälle.
  6. Siirrä kakku hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
  7. Nosta sen jälkeen toinen britakakun pohja vaniljatäytteen päälle.
  8. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään yli 4 tunniksi.
  9. Koristele kakku tomusokerilla, marengilla, macaroneilla tai vaihtoehtoisesti vain tuoreilla mansikoilla ja kukilla.