Porkkanakuppikakut & kanelikuorrute

Mehevät porkkanakuppikakut kanelilla maustetulla kuorrutteella.

PORKKANAKUPPIKAKUT
6 kpl isoa tai 12 kpl mini

1dl rypsiöljyä
1 dl sokeria
1 kananmunaa
1,75 dl vehnäjauhoja
0,5 tl soodaa
0,5 tl leivinjauhetta
0,75 tl kanelia
62,5 g porkkanaraastetta

  1. Raasta porkkanat.
  2. Sekoita keskenään rypsiöljy, sokeri ja kananmunat.
  3. Yhdistä toisessa astiassa kuivat aineet.
  4. Lisää kuivat aineet öljyseokseen varovasti käännellen.
  5. Sekoita joukkoon myös porkkanaraaste käännellen.
  6. Täytä kuppikakkuvuoat seoksella pursotinpussin avulla.
  7. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 18-20 minuuttia.
  8. Anna kuppikakkujen jäähtyä.

    KANELIKUORRUTE
    100g maustamaton tuorejuustoa
    125g voita
    1 tl kanelia
    1,5 dl tomusokeria
    0,5 rkl vaniljasokeria

    1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi valkoiseksi vaahdoksi noin viiden minuutin ajan.
    2. Lisää seokseen maustamaton tuorejuusto vatkaten.
    3. Sekoita joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri ja kaneli, ja vatkaa seos ilmavaksi kreemiksi.

    KUORRUTUS JA KORISTELU

    1. Kuorruta jäähtyneet kuppikakut pursotinpussilla ja tyllalla.
    2. Koristele kuppikakut haluamallasi tavalla.